LIDER A-HSP-a NA SLOBODI

Keleminec dobio zabranu posjećivanja SDP-a, HDZ-a i Srpskog narodnog vijeća

19.12.2016 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon uhićenja u subotu jučer je predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec pušten na slobodu poslije odvođenja u pritvor na Oranice

Sudski postupak bit će naknadno sazvan zbog pozdrava 'Za dom spremni'', kažu u A-HSP-u. 'Draženu Kelemincu od strane Prekršajnog suda donesena je mjera zabrane posjećivanja Srpskog narodnog vijeća, sjedišta SDP-a i HDZ- a, a najdulje do pravomoćnosti prekršajnog postupka.

U srijedu 21. prosinca predsjednik A-HSP-a pozvan je kao optuženik na Prekršajni sud u Koprivnici s početkom u 11.15 sati. Optužnica je montirana i lažna od strane Prve policijske postaje Rijeka i to zbog provokatora Olivera Frljića. Bog i Hrvati! Za dom spremni!', poručili su iz Autohtone - Hrvatske stranke prava

Podsjetimo, pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici u subotu prijepodne organiziran je prosvjed na kojem se okupilo između 150 i 200 ljudi, a protive se odluci saborskog odbora o uklanjanju spomen-ploče za poginule HOS-ovce koja je nedavno podignuta u Jasenovcu, a na kojoj stoji natpis 'Za dom spremni'.

Prosvjednici su, uz pratnju jakih snaga policije, uzvikivali pozdrav s natpisa na spornoj ploči, a neki su i na odjeći imali ambleme s tim natpisom.