TUŽBALICA EUROPSKOJ KOMISIJI

Karlovac prijavljen zbog gay brakova i džamije

gay muslimani

gay muslimani

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Zbog uvredljivih i diskriminacijskih pitanja postavljanih krajem prošle godine kandidatima za posao u karlovačkoj gradskoj upravi, tamošnji SDP prijavio je vodstvo grada Ministarstvu uprave, pučkom pravobranitelju i delegaciji Europske unije u RH, piše Slobodna Dalmacija

'Ovim pitanjima povrijeđena su prava propisana i zaštićena Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o suzbijanju diskriminacije te Zakonom o radu. GO SDP-a će i ubuduće reagirati na svako kršenje ljudskih prava, rasne, vjerske, spolne i svake druge vrste diskriminacije, jer smatramo da je nedopustivo da bilo koji poslodavac diskriminira bilo kojeg pojedinca, a najmanje se to očekuje od gradske uprave koja bi u svom radu trebala biti uzor svima', poručio je Josip Benčić, predsjednik karlovačke gradske organizacije SDP-a.

Podsjećamo, na razgovorima za posao pročelnika gradskih upravnih odjela kandidatima su krajem prošle godine, između ostalih, postavljena i pitanja 'Što mislite o gradnji džamije u Karlovcu?' te 'Što mislite o istospolnim brakovima?', a to je izazvalo buru negodovanja, pogotovo nakon objašnjenja da se radilo o tzv. šok pitanjima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi