PROMJENA KURSA

Karamarko bio za spomenik u Srbu, a danas mu je četnički

09.05.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Pretendenti na mjesto predsjednika HDZ-a jučer nastavili s intenzivnom kampanjom, predstavljajući se širom Hrvatske izaslanicima. No, najviše odjeka izazvale su poruke koje je još dan ranije sa skupa u Karlovca odaslao Karamarko

Tamošnjim HDZ-ovim izaslanicima govorio je između ostalog, o pokojnom Ivici Račanu koji je '1971. i 1972. godine karijeru gradio na hrvatskoj muci' kao i o, prema njegovom mišljenju, za HDZ 'ponižavajućoj koaliciji sa SDSS-om'.

U kontekstu suradnje s SDSS-om u prošloj vladi, Karamarko je spomenuo 'financiranja četničkog spomenika u Srbu', piše Novi list.

Karamarko je u vladu ušao u listopadu 2008., dakle, nešto više od tri godine bio je u njoj zajedno sa SDSS-ovcem Slobodanom Uzelcem. Tadašnji potpredsjednik vlade čudi se Karamarkovim stavovima.

'Čovjek koji dođe blizu da se domogne neke visoke pozicije, očito je spreman rušiti sve prepreke, pa i one iz vlastite prošlosti. Karamarko je kao i svi mi ostali glasovao za financiranje spomenika u Srbu. Niti na sjednici vlade niti mimo nje, nije bilo nikakvih razilaženja u vezi s tim spomenikom i manifestacijom u Srbu', kazao je Uzelac