NEVERA U DALMACIJI

Kaos na moru, brojne akcije spašavanja: U dvije nesreće dvoje turista ostalo bez prstiju

14.08.2018 u 20:17

Bionic
Reading

Grmljavinsko nevrijeme koje je danas zahvatilo sjeverni Jadran, proširilo se i na srednju Dalmaciju gdje je uzrokovalo brojne probleme u pomorskom prometu. Oko 14 sati je pokrenuto čak šest akcija spašavanja na moru, a od toga je najkritičnija bila na otoku Šćedro gdje je pomoć zatražio talijanski državljanin koji je u nesreći ostao bez dva prsta. Slična nesreća dogodila se i kod Šolte

'Na Hvaru smo imali nekoliko akcija s težim ozljedama, a najteža je ova u kojoj je talijanski državljanin pri otkidanju sidra ostao bez dva prsta. I kod Šolte je jedan strani državljanin ostao bez dva prsta', potvrdili su iz Lučke kapetanije.

Na Hvaru su imali brojne akcije spašavanja, većinom jahti, ali i jednog kanuista, javlja portal morski.hr.

'Bilo je dosta akcija, srećom, sve su sretno završene, osim ta dva slučaja težih ozljeda. Njih će naši brodovi prebaciti na kopno na pružanje liječničke pomoći', izjavili su iz splitske Lučke kapetanije.

Nevrijeme na Korčului Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija danas

Najjače nevrijeme prošlo je između Hvara i Korčule gdje su pale značajne količine oborina uz olujne udare zapadnog vjetra. Prema informacijama koje dobivamo na terenu jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove otoka Korčule. Tamo su se zbog siline oborina morali zaustavljati automobili. U vrlo kratkom vremenu palo je ponegdje i do 20 litara kiše po metru kvadratnom, što je uzrokovalo lokalne bujice, javlja portal dalmacijadanas.hr.

  • +3
Kiša na Korčuli Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL