točno u metu

Kanadski snajperist s rekordne udaljenosti likvidirao borca ISIL-a

23.06.2017 u 12:14

Bionic
Reading

Kanadski specijalac pogodio je prošlog mjeseca u Iraku pripadnika ISIL-a snajperom s udaljenosti od tri i pol kilometara, što je rekordni pogodak sa smrtnim ishodom ikad zabilježen

Kako su kazali vojni izvori za kanadski list Toronto Globe and Mail, položaj snajperista bio je na krovu jedne zgrade, a metku iz puške je zbog udaljenosti mete od 3450 metara trebalo gotovo deset sekundi da pogodi borca tzv. Islamske države.  

Prema navodima vojnih izvora, trenutak likvidacije islamističkog terorista zabilježen je kamerom, što bi trebao biti zapis ubojstva s najvećeg odstojanja u povijesti.

Kanadski list dodaje kako je taj čin potpuno poremetio napad džihadista na iračke snage.

'Umjesto bombardiranja koje je moglo dovesti do civilnih žrtava, precizna uporaba sile dovela je u zabludu islamiste, jer „loši momci“ nisu ni znali što ih je snašlo', prenosi list vojne izvore.

Kanadski snajperist pogodio je metu s udaljenosti većoj od 3,5 kilometara Izvor: Društvene mreže / Autor: CTV News

Taj izvor je napomenuo da je hitac bio toliko težak, budući je snajperist morao uzeti u obzir vjetar, balističke parametre, čak i zakrivljenost zemlje.

Prethodni rekord držao je britanski snajperist Craig Harrison, koji je 2009. godine pogodio talibana s udaljenosti od 2.475 metara.