etapa istrage

Kanadska policija: Nijedan dokaz ne potkrijepljuje IS-ovo preuzimanje odgovornosti u Torontu

25.07.2018 u 17:10

Bionic
Reading

'Nijedan dokaz' ne omogućava da se potkrijepi preuzimanje odgovornosti Islamske države po kojoj je jedan od njezinih 'vojnika' izveo oružani napad u kojoj su poginule dvije osobe, a ranjeno njih 14 u nedjelju u Torontu, objavila je u srijedu policija gospodarskog središta Kanade

"U ovoj etapi istrage nemamo nikakav dokaz koji bi omogućio da se podupre to preuzimanje odgovornosti", koje je objavila agencija Amaq, poluslužbena agencija Islamske države, priopćile su kanadske snage reda.

Pripadnici terorističke Islamske države objavili su u srijedu da je napadač koji je prije dva dana počinio smrtonosni oružani napad u Torontu njihov "vojnik" odnosno da pripada IS-u.

Novinska agencija Amaq objavila je da je nedjeljni napad, u kojem je napadač ubijen, izveden kao odgovor na poziv Islamske države, upućen njenim sljedbenicima, da napadnu građane država koje sudjeluju u savezu predvođenom SAD-om koji se bori protiv ove terorističke organizacije.

Agencija nije navela ime napadača.

Kanadske vlasti identificirale su napadača kao 29-ogodišnjeg Faisala Husseina, objavivši također da njegovo ime nije bilo na listama saveznih službi koje brinu o nacionalnoj sigurnosti.

Husseinovi roditelji kazali su da se njihov sin borio s psihozom i depresijom, prenijela je Kanadska radiotelevizija.

U oružanom napadu koji se dogodio u nedjelju navečer u četvrti Toronta punoj restorana i kafića ubijene su 10-ogodišnja djevojčica i 18-ogodišnja djevojka.