OD 1988.

Kalypso na Zrću nelegalno radi na zemljištu Hrvatskih šuma?!

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poznati noćni klub Kalypso, koji se nalazi na svjetski popularnoj plaži Zrće u Novalji, doslovno od prvog radnog dana još davne 1988. godine pa sve do danas svoju djelatnost nelegalno obavlja na zemljištu Hrvatskih šuma

Noćni klub Kalypso se nalazi na čestici od 167 tisuća četvornih metara terena koje koriste Hrvatske šume. Iako već 11 godina imaju pravomoćnu sudsku presudu, Hrvatske šume ne samo da nisu naplatile ni kune naknade za korištenje njihovog zemljišta, nego su zbog svoje neodgovornosti, ali možda i pogodovanja korisniku tog prostora, propustile ući u posjed svojih nekretnina.

Klub Kalypso je u vlasništvu poznatog novaljskog poduzetnika Borisa Šuljića, vlasnika obiteljskog hotela Boškinac i proizvođača vina, kojeg se percipira kao protukandidata gradonačelniku Novalje Ivanu Dabi. Boris Šuljić se još 1988. s lokalom Kalypso na Zrću počeo baviti ugostiteljstvom. S vremenom je, uz Papayu i Aquarius, Kalypso postao zaštitnih znak Zrća. Iz Hrvatskih šuma poručuju da su 10. svibnja 2001. godine predložile ovrhu radi uklanjanja Šuljićevog ugostiteljskog objekta i predaju u posjed dijela zauzete nekretnine.


'Dana 24. siječnja 2012. Općinski sud u Pagu je donio rješenje kojim odbacuje prijedlog za ovrhu iz razloga što je prijedlog podnijet u vrijeme dok je ovrhovoditelj imao naziv Hrvatske šume p.o. Zagreb, a u međuvremenu je tvrtka ovrhovoditelja promijenjena u Hrvatske šume d.o.o. Dakle, novi prijedlog za ovrhu dostavit ćemo Općinskom sudu u Pagu skupa s rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu o preoblikovanju Hrvatskih šuma p.o. u Hrvatske šume d.o.o. Tada ne bi trebalo biti zapreka da sud donese predloženo rješenje o ovrsi. Cijeli postupak traje dugo zbog inertnosti suda, a mi bez sudske presude ne možemo provesti ovrhu, niti pokrenuti postupak naplate naknade za zemljište koje se koristi protupravno. Dakle, ne može se ustvrditi da su Hrvatske šume sjedile skrštenih ruku, budući da smo svih ovih godina u pravnom postupku protiv Šuljića. Nakon što primimo Rješenje o ovrsi svakako će se ići na iseljavanje bespravnog korisnika spornoga zemljišta', kažu iz Hrvatskih šuma za Novi list

Boris Šuljić kaže da u ovom trenutku ne postoji niti jedan spor kojim bi se osporavalo njegovo prisustvo na predmetnoj nekretnini.
'Mi smo u najmu nekretnine od 1987. i sve vrijeme plaćamo uredno najam za korištenje posjeda, i to temeljem ugovora sa lokalnom upravom. Najprije je to bila MZ Novalja, kasnije Općina Novalja i na kraju Grad Novalja. Dakle, nikad nismo protupravno ušli u ovaj posjed, nego smo 1987. na jedinoj mogućoj adresi dobili dopuštenje za korištenje prostora na kojem je nastao Kalypso', kaže Šuljić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi