ZADAR HDZ-U

Kalmeti gradonačelnička, Bilić se vraća u bankarsku fotelju

03.06.2013 u 00:25

Bionic
Reading

Božidar Kalmeta novi je gradonačelnik Zadra. Prema neslužbenim rezultatima, HDZ-ov kandidat u drugom je krugu izbora osvojio 57 posto glasova birača, a SDP-ovac Ivo Bilić morao se zadovoljiti sa 40 posto osvojenih glasova

Kalmetin je ovo povratak u gradonačelničku fotelju nakon što je u kontinuitetu vladao Zadrom od 1994. do 2003. godine. Od 64.416 građana s pravom glasa, izborima je pristupilo 23.412, a Kalmeti je glas dalo 13.346 glasača.

'Gledam ove brojke i uočavam malu izlaznost. Žao mi je da su građani tako nezainteresirani. Očito da žele status quo, a ne promjene. Mi smo im ponudili dosta hrabar i odvažan program promjena', rekao je u izbornoj noći Ivo Bilić koji je istaknuo kako je ovo bio njegov izlet u politiku i da se u ponedjeljak vraća svom poslu u upravu banke Hypo uvjeren da vrijeme za promjene neminovno dolazi.


'Što se tiče izjava gospodina Bilića da Zadar očito nije spreman za promjene, mogu samo reći da njima očito nije važno što misle građani, nego što oni misle. Nudili su promjene nagore i vodili vrlo negativnu kampanju. Što su građani mislili, najbolje su rekli na izborima i to treba cijeniti. Radit ćemo kako smo radili u prošlosti što je i dovelo do toga da je Zadar puno napredovao', rekao je novi gradonačelnik Božidar Kalmeta te poručio kako će nova gradska vlast u Zadru slušati samo građane Zadra.

Slavlje u stožeru HDZ-a bilo je dvostruko jer je uvjerljivu pobjedu ostvario i kandidat za župana Zadarske županije Stipe Zrilić koji je u drugom krugu osvojio oko 62 posto glasova.