USKORO KRAJ OSVJEŽENJA

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

14.07.2016 u 10:16

Bionic
Reading

U petak promjenjivo oblačno, još uz mjestimičnu kišu, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a ponegdje je moguća i jača nevera. Najmanje oborina očekuje se u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti gdje su najizglednija kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu od 16 na sjeveru do 23°C. na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 18 do 23, u gorju koji stupanj niža, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U subotu u unutrašnjosti promjenjivo do pretežno oblačno, još ponegdje uz mjestimičnu kišu, češću, mjestimice obilniju u Slavoniji. U najzapadnijim krajevima zadržat će se uglavnom suho. Na Jadranu barem djelomice sunčano, ali ne potpuno stabilno pa će ponegdje uz jači razvoj oblaka biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U nedjelju u unutrašnjosti i dalje promjenjivo, još ponegdje uz mjestimičnu kišu, uglavnom u Slavoniji te gorskim krajevima. Poslijepodne se sa zapada očekuje postupno razvedravanje te prestanak oborina. Na Jadranu djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano. Prijepodne u Dalmaciju, uglavnom njenom zaleđu, mjestimice uz jači razvoj oblaka moguća je kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će malo oslabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 19 do 23, a na Jadranu od 25 do 29°C.

Od početka sljedećeg tjedna posvuda ponovo stabilnije uz postupni porast temperatura.