NIKAMO BEZ KIŠOBRANA

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. svibnja?

28.04.2016 u 10:43

Bionic
Reading

U narednim danima vrijeme će se doslovno mijenjati iz dana u dan i iz sata u sat. Najviše lijepog vremena možemo očekivati u subotu i u utorak, a najmanje u petak i nedjelju. Ipak, od subote će posvuda biti za oko pet stupnjeva toplije.

U petak će biti promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno uz povremenu kišu, u Dalmaciji i pljuskove s grmljavinom, mjestimice i izraženije. Tijekom poslijepodneva oborine će biti rjeđe, a djelomično će se i razvedravati, najprije na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena bura u priobalju, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 19 °C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ponegdje uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, uglavnom poslijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 19, a na Jadranu od 17 do 21 °C.

U nedjelju u noći i tijekom jutra na ponedjeljak posvuda slijedi novo jače naoblačenje uz povremenu kišu. Kiša će poslijepodne biti češća i obilnija, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na Jadranu i u njegovom zaleđu. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će prema kaju dodatno jačati. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

U ponedjeljak prijepodne posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću u unutrašnjosti. Već tijekom prijepodneva na Jadranu, a poslijepodne i u unutrašnjosti, očekuje se postupan prestanak oborina i barem djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, u sjeverozapadnim krajevima mjestimice i s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, utorak će biti barem djelomice, na Jadranu i pretežno sunčan, bez oborina i topliji od prethodnih dana.