REGIONALNI SKUP U ZAGREBU

Kako poboljšati upravljanje ljudskim resursima za EU integracije?

30.10.2012 u 14:27

Bionic
Reading

'Izgradnja kapaciteta u upravljanju ljudskim resursima za EU integracije' naziv je dvodnevnog skupa Mreže za europske integracije, koji u utorak i srijedu u Zagrebu okuplja stručnjake i dužnosnike iz europskih institucija i zemalja regije

Sastanak u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), Europske unije i Centra izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova otvorila je ministrica Vesna Pusić.

Regionalna škola za javnu upravu bila je rezultat inicijative SIGMA-e (Support for Improvement in Governance and Management), financirane od strane OECD-a i SIGMA-e. Od 2010. Škola započinje samostalan rad te prima direktnu financijsku pomoć Europske unije (grant od 2,4 milijuna eura).

Škola se financira i direktnim uplatama svojih članica - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije - u ukupnom iznosu od 900.000 eura godišnje (Hrvatska uplaćuje 150.000 eura godišnje).

Riječ je o zajedničkoj regionalnoj instituciji, a Hrvatska preuzima predsjedanje u prosincu.

Ideja škole jest promicati suradnju javnih uprava, poticati razvoj ljudskih resursa u regiji u skladu s europskim administrativnim prostorom te jačati kapacitete za članstvo u Europskoj uniji.