ZAHLAĐENJE U SRIJEDU

Južina i toplo do kraja tjedna

01.02.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Cijeli tjedan pred nama vrijeme će biti pod utjecajem južnih vjetrova s kojima će u našu zemlju pristizati nešto vlažniji zrak s više oblaka. Najviše sunca bit će u utorak i u petak. Temperature, koje će i dalje biti natprosječno visoke, sredinom tjedna će nakratko pasti za 6 do 7°C, jutarnje i za 10, no već za vikend ponovno će rasti.

U utorak će biti djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a ponegdje može pasti i slaba kiša ili rosulja. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 12 do 17°C.

U srijedu ujutro stiže nam postupno naoblačenje sa zapada. Posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno, a mjestimice je moguća kiša, u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti i obilnija. Krajem dana u višem gorju kiša će prolazno prelaziti u snijeg. Slab i umjeren jugozapadnjak tijekom dana će postupno okretati na sjeverne smjerove. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 8, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 13, a na Jadranu od 13 do 16°C.

U četvrtak ujutro posvuda će biti umjereno do pretežno oblačno, a još ponegdje može biti slabe kiše, u gorju i snijega. Već prijepodne oborine će prestati te će se postupno razvedriti. Poslijepodne će posvuda biti barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, dok će na Jadranu slaba i umjerena jutarnja bura okrenuti na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 12, a na Jadranu od 13 do 17°C.

Za vikend ćemo i dalje biti pod utjecajem južnih vjetrova. S njima će nam pristizati nešto vlažniji i nestabilniji zrak pa će povremeno biti oblačnije, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti gdje mjestimice može biti i slabe kiše, uglavnom rosulje. Temperature će ponovno biti u porastu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.