JEDNI GA SLAVE, DRUGI GA KUDE

Jurčić usred umirovljeničkog blokovskog rata

17.10.2011 u 09:45

Bionic
Reading

I dok se jedan umirovljenički blok ponosi što će im nositelj lista na izborima biti Ljubo Jurčić, drugi blok za utorak je sazvao konferenciju za novinare kako bi priopćio da on nema nikakve veze s nekadašnjim SDP-ovim ministrom za gospodarstvo

Trenutno su politički aktivne dvije umirovljeničke grupacije koje nose isto ime – Blok umirovljenici zajedno. Zbog toga su u žestokoj zavadi te jedni i drugi tvrde kako je riječ o gruboj političkoj podvali.

Jurčić je odabrao blok koji vodi Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika. U njemu su još Demokratska stranka umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika i Zagrebački umirovljenici.

Od prošlih lokalnih izbora Grujića mediji etiketiraju, iako on to odbacuje, kao HDZ-ova čovjeka jer zahvaljujući njegovoj stranci HDZ drži vlast u Zagrebačkoj županiji.

Njegov umirovljenički takmac, Zlatko Klarić, šef alternativnog bloka, naziva ga pak 'otpadnikom SDP-a'. Prije deset godina Grujić je naime bio na stranačkoj listi SDP u Svetoj Nedelji.

U Klarićevom bloku osim njegove Akcije socijaldemokrata Hrvatske nalazi se još Stranka umirovljenika Hrvatske i Splitska stranka umirovljenika.

Klarićevci se sad pribojavaju da će ih na predstojećim parlamentarnim izborima – zbog istog blokovskog imena - birači pomiješati s Grujićevima i Jurčićem. Kako bi to izbjegli, odlučili su sutra u Zagrebu organizirati konferenciju za medije.

'Naš blok nije niti uz SDP niti uz HDZ. Grujić je otpadnik SDP-a, sad im se pridružio i bivši SDP-ov ministar, a upravo je SDP prevario hrvatske umirovljenike', kaže Klarić, dodajući kako će sve podrobno razjasniti na presici.