UMIROVLJENICI ZAJEDNO

'Skupit ćemo 50.000 ljudi na prosvjedima'

02.03.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Stranka umirovljenika Hrvatske - blok umirovljenici zajedno i Akcija socijaldemokrata Hrvatske organizirat će 23. ožujka u 11 sati prosvjedni skup protiv Vlade RH na Trgu žrtava fašizma na kojem će, kako su rekli, okupiti 50 tisuća ljudi

'Nama je prije pet godina na Trgu žrtava fašizma policija zabranila skup. Prije nekoliko mjeseci dobili smo sudsku presudu po kojoj skup možemo održati na tom mjestu. Nakon niza prosvjeda raznih interesnih grupacija, više je nego žalosno da umirovljenici moraju svoja prava štiti na ulici.

Na prosvjedni skup umirovljenika ide se iz razloga što su već dvije godine zamrznute mirovine, a bit će zamrznute još dvije godine jer su cijene skočile i do sto posto. Vlada vodi morbidnu politiku prema umirovljenicima jer će za četiri godine umrijeti 100.000 umirovljenika', kazao je predsjednik ASH Zlatko Klarić

Uvjeren je, kako kaže, da će se prosvjedima pridružiti i članstvo Hrvatske stranke umirovljenika, ali i drugih umirovljeničkih stranaka, kao i veliki broj nezaposlenih. Na samom skupu iznijet će pet zahtjeva i, ako ih Vlada ne provede, zatražit će njezinu ostavku.

'Tražit ćemo odmrzavanje zamrznutih mirovina, ukidanje po hitnom postupku saborskih mirovina, ukidanje povlaštenih mirovina, kanaliziranje oduzete mirovine i novca u fondove umirovljenika i primjenu zakona o usklađenju mirovina s rastom plaća', zaključio je Klarić.