OSIGURANA PODRŠKA

Jurčević predao 14 tisuća potpisa

16.11.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Josip Jurčević danas je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao 14 tisuća potpisa građana, i tom prilikom izjavio kako očekuje izbornu pobjedu, ako mediji ravnopravno i bez diskriminacije prate sve kandidate u kampanji, a što, kazao je, do sada nije bio slučaj

'Očekujem pobjedu ukoliko mediji budu objektivni, do sada nisu bili, prešućivali su, manipulirali su, forsirali jedne kandidate, što je protivno demokratskim standardima i hrvatskim zakonima', kazao je Josip Jurčević novinarima ispred Hrvatskom sabora, gdje je došao biciklom.

'No, na to se nitko ne buni, uključujući i novinare koji moraju slušati svoje urednike i vlasnike, tako da neravnopravnost i diskriminacija pogađa sve', dodao je, istaknuvši da se i kandidirao kako bi promijenio to i općenito loše stanje u hrvatskoj državi i društvu.

'Moja kandidatura bi trebala biti znak prestanka tog procesa korupcije, neodgovornosti, da Hrvatska napokon bude bogato društvo', rekao je Jurčević.

Istaknuo je kako očekuje potporu novinara 'kojima urednici ne daju da budu slobodni, a mogli bi biti', najavivši da će, kao predsjednik Republike, provesti dubinske promjene u Hrvatskoj.

Da bi im kandidatura bila valjana, a time i ulazak u izborno natjecanje za predsjednika države, kandidati trebaju izbornom povjerenstvu dostaviti potpise najmanje deset tisuća građana, i to najkasnije večeras do ponoći.

Potpise je do sada predalo sedam kandidata (Milan Bandić, Damir Kajin, Nadan Vidošević, Andrija Hebrang, Ivo Josipović, Vesna Pusić i Josip Jurčević).

Prema najavama, očekuje se da će to popodne i večeras učiniti i Dragan Primorac (u 16 sati), Miroslav Tuđman (u 17 sati), Boris Mikšić (18 sati), Veljko Džakula (u 19 sati), Vesna Škare Ožbolt (u 21 sat) te Slavko Vukšić (u 22 sata).

U izbornom se povjerenstvu doznaje da bi javnost o kandidatima koji ispunjavaju uvjete za predsjedničku utrku trebali izvijestiti u srijedu prijepodne.