'SISAK HRABRI'

Jovev: Sisačku gradsku vlast treba kazniti za nerad

10.05.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Razvoj poduzetništva, briga o mladima i borba protiv korupcije tri su temeljne odrednice izbornog programa nezavisne kandidatkinje za sisačku gradonačelnicu Jasmine Jovev koja je u poručila kako aktualnu gradski vlast treba kazniti za nerad

Konferenciju za novinare kandidati s nezavisne liste "Sisak hrabri" održali su ispred sisačkog Autobusnog kolodvora kako bi simbolično ukazali na problem sve brojnijeg odlaska mladih.

Kako je napomenula Jasmina Jovev, javnosti poznata po razotkrivanju korupcije u Sisačko-moslavačkoj županiji za koju je optužena bivša županica Marina Lovrić Merzel, Sisak je posljednjih godina napustilo oko 10 tisuća stanovnika.

Riječ je uglavnom o mladim ljudima, koji odlaze sa svojim obiteljima, dodala je.

"Vrijeme je da se nešto promijeni. Rezultati su vidljivi i jasno je da više od dva desetljeća Sisak tone. Ne treba mnogo da se vidi kako 'šminkanje' grada, koliko god ono bilo naizgled lijepo, neće donijeti novo zapošljavanje i ostanak naše djece u gradu. Djeca nam odlaze i nije važno da li su oni lijevi ili desni, i koje su nacionalnosti, ali ovaj grad umire", rekla je Jovev.

Ocijenila je da dosadašnje formule u vođenju grada nisu bile uspješne, pa su, kako dodaje, okupili stručne ljude pod geslom 'Sisak hrabri' kako bi znanjem i hrabrošću nešto promijenili.

"I Siščani sad trebaju pokazati hrabrost za promjene, jer će za koju godinu biti kasno", upozorila je Jovev. 

Njezini zamjenici su Marko Rafaj i Siniša Pavrlišak.