DIVLJAŠTVO NA MARAKANI

Jovanović: Nisam vidio paljenje hrvatske zastave

10.09.2013 u 14:33

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović iz Rijeke je poručio kako na utakmici Srbije i Hrvatske na Marakani nije vidio paljenje hrvatske zastave, a zbog kojeg su iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zatražili njegovu ostavku, smatrajući da je trebao napustiti beogradski stadion

'Ja ne moram dokazivati svoje domoljublje, ja sam hrvatski branitelj koji je proveo više od godinu dana na prvoj crti bojišnice. U Beogradu zaista nisam vidio paljenje zastava jer je položaj lože u kojoj sam sjedio bio takav. Nisu vidjeli niti drugi. Sa mnom je bio predsjednik Saveza Šuker, koji bi me vjerojatno upozorio da se to događalo' , rekao je Jovanović te dodao kako je razgovarao sa srbijanskim ministrom sporta Vanjom Udovičićem i izrazio žaljenje zbog skandiranja i zviždanja na hrvatsku himnu.

I on se kaže, složio, da to nije bio sportski potez.

'Odmah nakon utakmice dao sam izjave gdje sam ponovio svoje zgražanje pojedinim ponašanjima navijača na stadionu i smatram da sam kao ministar sporta učinio sve što je bilo potrebno', istaknuo je Jovanović.