SKANDAL U HNK SPLIT

Josipović zasut lecima na Runjićevim večerima!

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Splitsko kazalište sinoć je bilo poprište neobičnog događaja - u prepunom teatru, kojim su umjesto očekivanih šarenih balona i konfeta, s galerije su tijekom zadnjih akorda skladbe 'Vjeruj u ljubav' poletjeli prosvjedni leci s potpisom Vjeke Santrića, predsjednika kazališnog Radničkog vijeća, javlja Slobodna Dalmacija

Vjeko Santrić proglasom je upozorio na to da u splitskoj katedrali duha, zaslugom gradonačelnika Željka Keruma i Gradskog vijeća, borave posve ilegalno.

Među gostima Šestih Runjićevih večeri koje su zasuli prosvjedni sindikalni leci bio je i predsjednik Ivo Josipović.

Santrić je od posjetitelja, dakle građana Splita, zatražio da nakon ove večeri izaberu, ili kazalište ili gradske čelnike, vodeći se činjenicom da je promjena itekako nužna, piše Slobodna Dalmacija.

Prema gradskom čelništvu predsjednik Radničkog vijeća nije bio blagonaklon. U proglasu upućenom gradonačelniku Željku Kerumu, dogradonačelnici Anđelki Visković, predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić, te većini vijećnika Gradskog i Kazališnog vijeća, stoji kako su uspješno, s 1.listopadom ove godine zatvorili kazalište!

'Iako ste u kazalištu kojem ste prije nekoliko dana onemogućili da dalje radi, želimo vam ugodan boravak – ali ne zadugo, i ne više u ovom gradu. Dulje od godinu dana Radničko vijeće vas je upozoravalo na propuste što ste ih činili u pokušajima da imenujete intendanta. Pitamo se s kojim ste pravom večeras došli u kazalište, koje ste s 1. listopadom zatvorili. Večeras ste ovdje bespravno i besramno. Zbog publike vam posjet nismo uskratili, no dalje ovako neće moći. Jer pokraj nas više neće proći', stoji između ostalog u proglasu koji je Santrić potpisao u ime većine zaposlenika HNK Split.

Za komentar ove situacije nije bio spreman Duško Mucalo, potencijalni intendant, no letkom su novinari Slobodne zaskočili dogradonačelnicu Visković, koja je ovom akcijom 'kazališne gerile' bila prilično iznenađena.

Navela je kako je uvijek imala dovoljno vremena za Santrića, tvrdeći da u kratkom razdoblju jednostavno ne može riješiti sve stavke u njegovim traženjima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi