UZ NAJBOLJE ŽELJE

Josipović utire put za 'oštar početak' Grabar Kitarović

17.01.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama, predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu

'To mi je sada prva zadaća i mi u Uredu predsjednika upravo to i radimo - pripremamo svu dokumentaciju, sve informacije i pakiram svoje knjige. Tranzicija u idućih mjesec dana mora biti maksimalno uspješna kako bi novoizabrana predsjednica Grabar Kitarović od prvog dana mogla oštro krenuti u svoj mandat', kazao je Josipović novinarima upitan kako će nastaviti svoju političku karijeru.

Na upit ima li kakvih stranačkih ambicija u SDP-u, odgovorio je kako o tome još nije razmišljao. Napominjući da će razmišljati o svom društvenom angažmanu, Josipović je kazao da mu je prvi zadatak vratiti se na zagrebački Pravni fakultet te da idućeg tjedna ima razgovor s dekanom. 'Sve druge stvari ostavimo za iza 19. veljače', rekao je.

Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći. 'Čestitao sam, sasvim je jasno tko je pobijedio na izborima i sve druge spekulacije su netočne', kazao je Josipović novinarima.

Predsjednik Republike sudjelovao je na obilježavanju 25 godina rada Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja.