NAPRIJED HRVATSKA!

Josipović objasnio zašto odustaje od izbora

12.08.2016 u 13:59

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ivo Josipović odustaje od izlaska na rujanske parlamentarne izbore. Nakon što je u njegovoj stranci Naprijed Hrvatska! Proveden referendum, odlučeno je kako će stranka sada apstinirati se spremati za lokalne izbore

'Uložili smo veliki napor da okupimo drugu lijevu političku opciju. Htjeli smo okupiti sve one koji jesu lijevo orijentirani, koji su za ljudska prava, progres, međutim nije bilo razumijevanja kod mogućih partnera. Nama je žao što se tako dogodilo', istaknuo je Josipović na konferenciji za medije.


Naglašava kao su u stranci procijenili da razmrvljena lijeva politička opcija nema puno izgleda pa tako niti oni. 'Smatrali smo da kao odgovorna stranka ne bi trebali razbijati lijevo i centrističko biračko tijelo', istaknuo je te je rekao kako će svoje glasače pozvati da glasaju za jednu od lijevih i centrističkih opcija, prenosi N1

Mi gledamo u budućnost, naša strategija ide dalje, a to je izgradnja stranke na terenu i to ćemo nastaviti da bismo na lokalne izbore izašli spremni jaki i uspješni', poručuje Josipović.

Slično je jučer napravila i stranka Željke Markić Projekt Domovina. Također su odustali od izlaska na parlamentarne izbore, rekli da se pripremaju za lokalne te naglasili kao će svoje simpatizere pozvati da glasaju za osobe na listama drugih stranaka koje odgovaraju njihovom vrijednosnom sustavu.