NE PRIHVAĆA ISPRIKU

Josipović ne vjeruje u iskrenost Grabar Kitarović

30.12.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak da će u ispriku protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, koja se ogradila od uvredljivog teksta na račun njegovih birača na facebook profilu varaždinske mladeži HDZ-a, vjerovati kada se Grabar Kitarović 'ogradi od kriminalne prošlosti HDZ-a' i kad se 'prestane igrati dobrog i lošeg policajca'

"Ja ću vjerovati u iskrenost njezine isprike kada se ogradi od autora po portalima koji brutalno vrijeđaju mene, moje suradnike i obitelj i prijatelje, kada se prestane igrati dobrog i lošeg policajca, kada se ogradi od kriminalne prošlosti stranke čiji je kandidat i od brojnih neistina koje dolaze iz njenih redova, onda kada obeća da će zaista kad izgubi izbore ostati u Hrvatskoj. Jednom riječju, volio bih da prestane ta igra dobrog i lošeg policajca i prestane bujati ta crna propaganda koju umjesto gospođe Kolinde Grabar Kitarović radi netko drugi", rekao je Josipović novinarima u Uredu predsjednika.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje u drugom izbornom krugu, Josipović je odgovorio kako očekuje pobjedu, a kampanja je, kaže, stvar svakog kandidata. "Javnost će sasvim sigurno prepoznati tko vodi otvorenu i pozitivnu kampanju, a tko, bez obzira kako sam govori, iza sebe ima ili nema ovakvu regimentu kakvu smo vidjeli danas na facebooku", uvjeren je.

I Josipović najavljuje da će naknadu za kampanju vratiti u proračun, što je najavila da će učiniti njegova protukandidatkinja. "Sve što ostane, možda čak i više nego što sam dobio, vidjet ćemo točno, vratit ću u proračun", rekao je.

Odbacio je nagađanja da će smijeniti šeficu svoje izborne kampanje Tamaru Obradović Mazal, a uvjeren je da je informacija o njezinoj smjeni plasirana iz stožera Grabar Kitarović.

"Neću mijenjati ono što lansiraju iz stožera gospođe Grabar Kitarović, neću mijenjati šeficu kampanje, a to se protura cijelo jutro. Ne, kampanja ide dobro, mi smo pobijedili u prvom krugu i nema ni jednog razloga da mijenjamo pobjedničku kampanju, bilo u pogledu osoba koje sudjeluju u kampanji, bilo u pogledu glavnih poruka", poručio je Josipović.

Najavio je da će sutra posjetiti Istru i Rijeku te objasnio da treba još više motivirati Istru koja mu je, kaže, dala veliku podršku, a u kampanji će provesti i dane oko nove godine. Večer na Staru godinu provest će u krugu obitelji, a u ponoć se namjerava družiti s građanima na središnjem zagrebačkom trgu, ne bude li većeg nevremena.