MINISTAR U STANU MEDIJSKOG MOGULA

Josipović komentirao Ostojićevo podstanarstvo

25.10.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas novinarima odgovarajući na njihova pitanja tijekom posjeta 17. međunarodnom sajmu SASO-u na splitskome Žnjanu kako vjeruje da će vlada i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić razumno objasniti medijske informacije da je ministar Ostojić u sukobu interesa jer stanuje u stanu Nine Pavića, vlasnik Europa press holdinga (EPH).

'Riječ je malo o najvijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i vlada razumno objasniti o čemu se radi', rekao je Josipović.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je vezano uz aferu izlista telefonskih poziva podupro 'laži premijera Zorana Milanovića', predsjednik Josipović je odgovorio da će 'istina izići na vidjelo, i ona je već sada prilično jasna'.

Odgovarajući na pitanje je li u vezi s tom aferom Karamarko dobio izvješće prije njega i premijera Milanovića, predsjednik Josipović kratko je rekao kako će to utvrditi istražno povjerenstvo.

Na pitanje kako komentira 'nesuglasja vezana uz privatizaciju Brodosplita i mogućnost da to brodogradilište ode u stečaj', hrvatski predsjednik najprije je rekao kako to sada ne može komentirati, a zatim je dodao da je ta privatizacija jedna od zadaća koje moramo ispuniti.

'Vjerujem, kao što je i vlada rekla, da će doći do privatizacije i da će brodogradilište nastaviti svoj rad', rekao je.

Osvrnuvši se na gospodarsko stanje u Hrvatskoj, budući da su novinari napomenuli da se ne ostvaruju ovogodišnje planirane investicije, predsjednik Josipović podsjetio je kako je i vlada zaključila da treba više raditi na investicijama.

'Ja koristim priliku, ovlasti i mogućnosti da kroz diplomatske i međunarodne kontakte pomognem koliko mogu', istaknuo je hrvatski predsjednik i najavio kako će uskoro sa skupinom gospodarstvenika boraviti u Kataru da se vidi 'što se ondje može napraviti'.

Također je rekao kako je u razgovorima s domaćim proizvođačima koji izlažu na 17. međunarodnom sajmu SASO-u čuo i poruke optimizma.