NIZ SE NASTAVLJA

Još jedan HDZ-ovac izazvao prometnu nesreću, ovoga puta - pijan

07.05.2019 u 12:18

Bionic
Reading

Voditelj podružnice Uprave Hrvatskih šuma u Vinkovcima i načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić 29. travnja je u alkoholiziranom stanju sudjelovao u prometnoj nesreći

Dekanić je, kako piše Telegram, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,06 promila službenom Škodom u mjestu Rokovci udario u zadnji dio Renaulta koji je u tom trenutku nepropisno skretao preko pune linije na kolni prilaz, prilikom čega je jedna od četiri osobe iz Renaulta lakše ozlijeđena.

Incident je za taj portal potvrdila vukovarska policija, ne navodeći ime vozača, kao i sam Dekanić, rekavši da je prije vožnje popio dvije čaše vina.

'Da, nažalost, dogodilo se', rekao je Dekanić za Telegram, dodajući kako je Upravu Hrvatskih šuma obavijestio o događaju te kako je osnovano povjerenstvo koje će ispitati cijeli slučaj. Naglasio je i kako će štetu na automobilu sam platiti.

Protiv Dekanića će biti podnesen obavezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće, a vozačici Renaulta je naplaćena kazna zbog prekršaja.

Osim što je načelnik Općine Andrijaševci i voditelj podružnice Uprave Hrvatskih šuma u Vinkovcima, Dekanić je član predsjedništva i županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Novi je to u nizu HDZ-ovih dužnosnika koji su sudjelovali u prometnim nesrećama u posljednje vrijeme, nakon ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac, saborskog zastupnika Žarka Tušeka te sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, koji je 2. svibnja uzrokovao nesreću na cesti između Petrinje i Siska prešavši u suprotni prometni trak i sudarivši se s nadolazećim autom.