NE NASJEDAJTE

Još jedan 'američki vojnik' putem Facebooka prevario ženu kod Daruvara

11.09.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Ponovno je na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zabilježen slučaj varanja ženske osobe starije životne dobi od nepoznatog počinitelja, korisnika lažnog profila na Facebooku

Kako javlja policija, u ponedjeljak 9. rujna 59-godišnjakinja s daruvarskog područja prijavila je da je sredinom kolovoza ove godine na svom profilu na Facebooku zaprimila zahtjev za prijateljstvom osobe koja se u kasnijoj komunikaciji predstavila kao kapetan američke vojske trenutno u misiji u Afganistanu koji želi svoju ušteđevinu proslijediti oštećenoj na čuvanje.

59-godišnjakinja je, ne sumnjajući u mogućnost prijevare, na traženje te osobe uplatila veći novčani iznos na račun nepoznate osobe, zbog čega smatra da je prevarena.

Policija upozorava građane, posebice one starije životne dobi, da se u ovom slučaju radi o lažnim profilima koje je vrlo lako napraviti jer su slike američkih vojnika lako dostupne na internetu te da ne prihvaćaju takve osobe kao prijatelje na Facebooku, a posebice da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevara putem društvenih mreža.

Kriminalističko istraživanje ovog kaznenog djela još je u tijeku.