pad temperature

Još danas bez oblaka, a za vikend dolazi prava promjena vremena - evo gdje će biti najhladnije

20.02.2019 u 06:28

Bionic
Reading

U četvrtak će prevladavati sunčano. U petak oblačnije i nestabilnije, osobito na kopnu, gdje će pasti i malo kiše. Subota ponovno pretežno sunčana, ali vjetrovita i osjetno hladnija

U srijedu još pretežno sunčano, ponegdje uz maglu, pa i dugotrajniju, osobito na moru sjevernog Jadrana. Od četvrtka oblačnije, zatim i vjetrovitije, uz često umjeren, gdjegod i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu još i jaču buru i tramontanu - od petka navečer do nedjelje mjestimice i s olujnim udarima, donosi HRT.

Temperatura zraka do petka još iznadprosječno visoka, a za vikend hladnije, osobito u kopnenom području.

Vrijeme u srijedu

Pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla, koja duž obale sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje može biti i dugotrajna. Poslijepodne u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne i umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura, prognozira DHMZ, između 11 i 16 °C.

U četvrtak će prevladavati sunčano. U petak oblačnije i nestabilnije, osobito na kopnu, gdje će pasti i malo kiše. Subota ponovno pretežno sunčana, ali vjetrovita i osjetno hladnija.

Gdje će temperatura najviše pasti: Pregled do 25. veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, na Jadranu će u petak jačati i u subotu okrenuti na jaku buru, s olujnim udarima. Jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra bit će u petak i subotu povremeno i u unutrašnjosti.

  • +10
Zagrebačka špica Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Jutarnja temperatura na kopnu u blagom porastu, a dnevna bez veće promjene. Za vikend osjetno hladnije, a od ponedjeljka novo zatopljenje.