PRIJEVOZ NAFTNIH DERIVATA

Ježićeva tvrtka dobila novi ugovor s Inom

10.04.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Brodarska kompanija Dinamarin iz Rijeke u vlasništvu Roberta Ježića ponovno je izabrana za dužobalni razvoz Ininih naftnih derivata, potvrđeno je iz nacionale naftne kompanije

Dinamarin odabran je nakon provedenog javnog natječaja na kojemu je sudjelovalo desetak domaćih i stranih ponuđača. Kako neslužbeno saznaje Novi list, od domaćih kompanija ponude su poslali Uljanik plovidba, Jadranski pomorski servis (JPS), Liburnija te Dinamarin koji je razvoz derivata obavljao u posljednjih pet godina.

Budući da su svi ispunjavali tehničke uvjete zadane natječajem, posao razvoza dodijeljen je Dinamarinu na temelju najpovoljnije ponude.

Prethodni ugovor Dinamarina i Ine koji istječe ovih dana izazvao je velik interes javnosti, jer se sumnjalo kako je Ježiću taj unosni posao namjestio tadašnji premijer Ivo Sanader. Sumnje su dodatno potpirivali detalji iz natječajne dokumentacije, gdje se, primjerice, zahtijevalo da brodovi ne smiju biti stariji od 14 godina, čime je iz igre izbačen bio dotadašnji prijevoznik JPS, a upitno je bilo i to što je Ježićeva tvrtka brodove 'Sepen' i 'Kijac' kupila tek nakon što je natječaj raspisan.

Za razliku od prethodnog aranžmana koji je zaključen na raok od pet godina Ina se sada odlučila na opciju jednogodišnjeg ugovora s mogućnošću jednogodišnjeg produženja. Iz kompanije navode da su s novim ugovorom i odabranim modelom suradnje ostvarili uštede više od 20 posto u usporedbi s prethodnim ugovorenim uvjetima.