ZAGREBAČKI POLUBOGOVI

Jelušić zasad bez kazne za slučaj 'taksi stajalište'

07.06.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Istraga u Zagrebačkom holdingu oko 'slučaja taksi stajalište' koju je najavio predsjednik uprave Ivo Čović, bit će prvi test za Ivana Mihića, novog direktora interne kontrole u Holdingu koji je na tu novu, vruću fotelju, sjeo prije pet-šest dana

ZAGREB - Izvori iz vrha Holdinga ispričali su novinarima Jutarnjeg lista kako bi rezultati te istrage mogli pokazati koliko će Holding biti spreman pokazati odlučnost da se razriješi sa 'prijateljstvima i vezama'.

Neslužbeno je najavljeno da će sve podružnice Holdinga ovih dana dobiti dopis iz vrha u kojem se naređuje da se sve odluke donose pismenim, a ne usmenim putem.

'Kada je Čoviću pauk digao auto prije dva mjeseca, on ga je javno platio da pokaže kako više nema intervencija. Nakon toga su iz Grada poslane oštre poruke. Sada se dogodio ovakav slučaj sa Jelušićem zbog kojeg bi netko trebao odgovarati. Ne može se znati tko će biti kriv, no sigurno je da bi, kazni li nekoga, Čović poslao Gradu snažnu poruku o novom transparentom poslovanju Holdinga', ispričala je osoba iz vrha Holdinga, pretpostavljajući da bi sankcije mogao snositi netko iz Zagrebačkih cesta koji je proveo usmenu naredbe.

Prema informacijama Jutarnjeg, jedina osoba tamo koja može provesti usmenu naredbu je direktor Srećko Vučković. Ivo Jelušić očito će proći nekažnjeno, tek s usmenim ukorom šefa Milana Bandića

Podsjetimo, nakon što mu je pauk digao terenac Volvo XC 90 koji je bio nepropisno parkiran na stajalištu taksija u zagrebačkom naselju Središće, razbješnjeni dogradonačelnik Ivo Jelušić naredio je da se tri mjesta namijenjena taksistima pretvore u obična parkirna mjesta. Nakon što je slučaj dospio u javnost, parkirna mjesta ponovno su pretvorena u taksi stajališta.