POBAČAJ ZDRAVOG RAZUMA

Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

Bionic
Reading

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić, široj javnosti poznatiji kao potpredsjednik HDZ-a koji je Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom, danas je na sjednici Gradskog vijeća jednako radikalno pojasnio svoje stavove, i to nakon što je SDP-ova vijećnica Marina Novaković rekla kako ju je 'sram što dolazi iz grada koji vodi takav gradonačelnik'

'Sve što je čovjek stvorio unutar božjih zakonitosti i što može dovesti do ljudskog života je opravdano i o tome mislim afirmativno. Postoji nešto što se naziva jajnom stanicom i postoji nešto što će je oploditi. U tom trenutku započinje život, odnosno sedam, osam ili 10 života koji će biti zamrznuti. Tko daje jednom biologu pravo da se odluči koji mu se od tih života čini najbolji? Što s ostalih šest ili sedam, kojih više nema? Riječ je o životu i smrti i zato sam namjerno upotrijebio tako jaku sliku. Imali ste život i smrt u bici na Krbavskom polju, imali ste najveću tragediju u Jasenovcu, a možda još i veću na Bleiburgu. Bojim se da si ovdje uzimamo za pravo nešto što je pravo samo od dragog Boga', objasnio je Jelić piše Slobodna Dalmacija.

Dodao kako 'žali sve ljude koji će o tome odlučivati i moli se za njih, svjestan da je zbog svojih istupa nazivan kromanjoncem, neandertalcem i razrokim desničarom te mu savjest ne da se ne uključi u polemiku na ovu temu i sve je spreman podnijeti na svojim leđima'.

Dodao je da smatra kako je muškarcima nerazumljivo što znači u sebi nositi život te iz tog razloga misli da je kod ove teme najveća odgovornost upravo na muškarcima. Još više kada se priča o abortusu.

'Nema većeg zla nego kad muškarac abortira. Kako? Lako. Nagovorom', upitao je i odgovorio potpredsjednik HDZ-a Jelić.

Tijekom svojeg govora Jelić je u ruci držao kamen koji je sačuvao od jednog ranijeg govora u gradskoj vijećnici, kada mu ga je prije nekoliko godina dao jedan vijećnik SDP-a, a ovaj mu uzvratio štrucom kruha. Vijećnici SDP-a Marini Novaković, nije dao ni kamen ni kruh, već uokvirenu sliku Majke Božje s jednog od svojih hodočašća.