dan pobjede

Jelić: Logično je da proslava u Kninu bude na igralištu jer tamo može stati dvije tisuće, a na trgu 500 ljudi

15.07.2021 u 19:48

Bionic
Reading

Na prvom sastanku organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas u Zagrebu jednoglasno je prihvaćen prijedlog prema kojem će se središnja svečanost 5. kolovoza održati na stadionu NK Dinara

To će omogućiti nazočnost većeg broja hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika, a za događanje u Kninu HZJZ će još izraditi poseban epidemiološki okvir.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić rekao za RTL Danas je što misli o tome da inicijativa predsjednika Republike da se proslava održi u Glini, a ne u Kninu nije prošla.

"Smatram da se treba obilježavati svuda u Hrvatskoj, ali centralna proslava treba biti u našem gradu", poručio je Jelić.

Iako još nije u potpunosti zaključen, dio programa je riješen.

"Gradonačelnik je spreman. Biti će razlika od prošlih godina jer će centrali dio događanja ipak biti na stadionu, a ovaj protokolarni će se i dalje zadržati na tvrđavi", rekao je Jelić i dodao:

"S obzirom na epidemiološke mjere i da na sam trg može stati 500 ljudi, dok ovdje može stati 2000, logično je da je to na nogometnom igralištu Dinare".

Jelić je prije 40 dana preuzeo vlast županije, koja je do sada bila utvrda HDZ-a.

"Do sada nismo pronašli nikakve kosture, obično se misli na financijske ili nekakve sudske epiloge, ali do sada ih nismo našli i sve je pod kontrolom. Mislim da tu neće biti nikakvih događanja što bi recimo kao senzacija bilo zanimljivo novinarima. Mi radimo svoj posao", izjavio je Jelić.