HDZ O SMJENI U ŽUPANIJSKIM INSTITUCIJAMA

'Jeli su i pili za 2.500 kuna dnevno'

23.01.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Nakon što su prije Nove godine u jednom potezu pometeni dugogodišnji ravnatelji triju osječkih zdravstvenih institucija u vlasništvu Osječko-baranjske županije – Doma zdravlja, Hitne pomoći i Zavoda za javno zdravstvo – svi odreda članovi vladajućeg HDSSB-a, danas je prvi osječki hadezeovac Damir Kramarić otkrio razloge za smjenu Stjepana Rudana s čela Zavoda za javno zdravstvo. U pitanju su, kaže, financijske malverzacije u kojima je smijenjeni ravnatelj samo na reprezentaciju, dakle hranu i piće, godišnje trošio od 700.000 do milijun kuna, što prosječno iznosi gotovo dvije i pol tisuće kuna dnevno

Kramarić je najavio i skoro otvaranje afere radnog naziva 'auto', jer su mu zaposlenici Zavoda koji se plaše za svoja radna mjesta i pojedini članovi HDSSB-a dojavili, kaže, da su se na taj način lažno prikazivali troškovi kupovine osobnog automobila, o čemu ovom prigodom nije želio više govoriti, čuvajući to kao argument za nastavak demaskiranja kriminala u redovima HDSSB-a. Na pitanje zašto o svojim saznanjima ne obavijesti nadležne institucije, Kramarić je rekao da to upravo i čini, ali preko medija, jer vjeruje da jedino mediji mogu nešto pokrenuti u ovoj državi.

Zlatko Pandžić, novi predsjednik uprave Zavoda, inače HDSSB-ov direktor za krizne situacije, sada traži dodatnu reviziju poslovanja Rudanove uprave, svjestan problema na koje je naišao. O tomu smo zatražili i pojašnjenje župana Vladimira Šišljagića, međutim u pisanom odgovoru nije bilo ničega konkretnog. Zato ovim putem javno tražim očitovanje župana o tomu na koji način misli rješavati problem, jer ako je i od HDSSB-a, previše je. Pozivam Državno odvjetništvo i policiju da se pozabave tim slučajem jer ondje ima dosta posla za njih. Očekujem promptno reagiranje državnih institucija', rekao je Kramarić i dodao da su čelnici HDSSB-a uhljebili Stjepana Rudana na mjesto financijskog direktora gradske tvrtke Ukop.


Pandžić je dosad bio direktor Slavonije MK, Glasa Slavonije i Slavonskog radija, Županijskih i gradskih ljekarni, potom u rošadama radi smjenjivanja Gordana Matkovića s mjesta predsjednika GV-a odlazi na čelo Ukopa, a nedugo potom prelazi u Zavod za javno zdravstvo. Jedino se o smjeni Rudike Gmajnića s mjesta ravnatelja Doma zdravlja u medijima pod utjecajem HDSSB-a dosad pisalo u kontekstu navodnih financijskih malverzacija i optuživalo ga se za nepripadajuće isplate, a na njegovo mjesto postavljen je istaknuti član Glavaševe stranke, Miroslav Sikora, upravo onaj koji je kao predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja bio odgovoran za nadzor poslovanja te institucije u vrijeme bivšeg ravnatelja Gmajnića, koji je morao znati za sve navodne financijske nepravilnosti.

Davorin Bubalović, predsjednik ŽO-a HDZ-a, obrušio se na župana Šišljagića jer jedini od slavonskih župana nije sudjelovao na koordinaciji župana nedavno održanoj u Požegi, čime je pokazao kako vodi brigu o Slavoniji, a što neumorno ističe kao programsku odrednicu HDSSB-a. 'Došlo je vrijeme da svi stanemo u obranu interesa Slavonije, jer 37.000 nezaposlenih u našoj županiji traži rješenja. Moramo pokrenuti novi ciklus zapošljavanja i zato je potrebna koordinacija svih župana u Slavoniji i Baranji, dok naš župan pokazuje jedino inat i galami da je ova regija zapostavljena', zaključio je Bubalović.