ANALITIČARI U OTVORENOM

Je li Petrina igrač SDP-a ili je samo protiv HDZ-a?

  • Autor: M.D./HRT
  • Zadnja izmjena 01.12.2015 08:20
  • Objavljeno 01.12.2015 u 08:20
Otvoreno

Otvoreno

Izvor: Screenshot / Autor: screenshot HRT

SDP i HDZ odgovorili su na prijedloge reformi koje je ponudio Most, dok se članovi te političke grupacije međusobno optužuju za navlačenje dvjema koalicijama. Tko je čiji 'igrač', što su SDP i HDZ prihvatili, a s čime se ne slažu, te kakvi su mogući raspleti najnovijih problema u Mostu bila je tema emisije Otvoreno HRT-a

Ivan Šiber smatra da će buduća saborska većina biti veća nego se pretpostavlja jer će Bandićeva dva zastupnika i Čačić, pretpostavlja, sigurno biti dio vladajuće cjeline. Komentirao je i mandat neke buduće Vlade.

'U svakom slučaju, ona velika politička stranka kojoj se Most prikloni u slučaju neuspjeha predloženih reformi, doživjet će debakl na sljedećim izborima', uvjeren je Ivan Šiber.

'Možda bi do jučer ili prekjučer rekao da SDP ima šanse sastaviti neku većinu, ali sada mi se čini da je HDZ bliži tomu', rekao je Ivan Rimac. Ne slaže se s tvrdnjom Ive Banca da je Prgomet igrač SDP-a, već da je samo protiv HDZ-a s čijim vodstvom ima nerazriješene račune. Napomenuo je i kako naši birači koji biraju protestne stranke ne pitajući pritom što one nude.

Moje su informacije također da je HDZ također blizu da sklopi većinu, potvrdio je informacije prof. Rimca Ivo Banac. 'Velika koalicija nije opcija, ali možda oni (Most) to ne znaju', rekao je Banac. Izjavio je da se u ovom političkom kontekstu osjeća potreba za nekom vodećom snagom u koaliciji. 

'Most je vrlo raznolika grupacija, no mislim da postoje dvije ključne ličnosti: Prgomet i Petrina koji su pokušali sklopiti različita savezništva, posve različito od onoga što je Petrov zamišljao', istaknuo je i dodao da smatra da su Prgomet i Petrina igrači SDP-a.

'Komuniciraju kako su komunicirali u kampanji – loše, jer se i dalje međusobno prepucavaju', izjavila je Milica Vučković o političkom komuniciranju i istaknula je da joj se čini kako je Zoran Milanović ponovno opet u svom bahatom naletu. Smatra i da se postizborni period sveo na kalkuliranje mandatima, umjesto da se iskoristi za kvalitetne pregovore.

'Papir trpi sve, svi će pristati na sve', uvjerena je Vučković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!