oslobođen svih optUŽBI

Javio se i Maček: Ružna epizoda je iza mene, ponosan sam jer nisam nikoga lažno teretio, niti sam bilo kome radio zlo

14.10.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Sretan sam i zahvalan da je ružna epizoda tog pravosudnog iskustva za mene završila na najbolji mogući način, komentirao je Ratko Maček presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media po kojoj je oslobođen svih optužbi

'Kada je došla odluka, sjeo sam pa sam u tekstu Vrhovnog suda našao dio koji se odnosi na mene i ostao nekoliko minuta u promišljanju. Deset godina nije malo malo u životu nijednog čovjeka, u ovom slučaju je to 20 posto ukupnog mog života, to je zbilja veliki vremenski odsječak. Naravno da sam sretan i zahvalan da je ružna epizoda od tog pravosudnog iskustva za mene završila na najbolji mogući način', rekao je Maček za N1 televiziju.

Bio je, ističe, od početka uvjeren da će pravomoćna presuda za njega biti oslobađajuća. 'Nisam niti jednog trenutka dvojio da će jednog dana, kada pravomoćno dođe, biti upravo ovakva kakva jest. Bio sam samo sretan i ponosan jer sam cijelo vrijeme tvrdio jedno te isto: da nisam kriv. Branio sam se još od istrage pa do kraja potpuno isto – istinito i točno, a Vrhovni sud to je jučer potvrdio', rekao je Maček, koji je bio glasnogovornik Sanaderove vlade i stranke.

  • +29
Deset godina suđenja u aferi Fimi media Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ponosan sam jer u svim pritiscima koji su se događali kad je cijeli taj proces nastajao nisam nikoga niti lažno teretio niti sam bilo kome radio zlo svojim svjedočenjem. Branio sam se isključivo istinom, a ona je jučer i potvrđena i to je ono što je za mene i moju obitelj najvažnije', rekao je Maček.

Vrhovni je sud u srijedu djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL