MEDIJSKI RAT SE NASTAVLJA

Janez Janša na Twitteru ponizio javnu TV najavom ukidanja pretplate za siromašne: 'Očito ih je lako naći'

17.10.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Dobro je poznato da slovenski premijer Janez Janša svoje političke odluke vrlo često donosi - i objavljuje - na Twitteru, no današnja objava iznenadila je i one koje ga redovito prate

Naime, komentirajući vijest RTV Slovenije o danu borbe protiv siromaštva, u čijem naslovu stoji kako 254 tisuće građana Slovenije živi ispod granice siromaštva, Janša je na Twitteru napisao:

'Predložit ćemo da se za svih tih 254 tisuće stanovnika oprosti plaćanje RTV pretplate. Očito ih je lako pronaći. Razvoj i gospodarski rast mogu povećati blagostanje, a Vlada intenzivno radi na tome', napisao je Janša.

Podsjetimo, Janša je od početka aktualnog mandata Vlade u svađi sa slovenskim državnim medijima, a kritičari kažu da je razlog taj što ne može kontrolirati njihovu uređivačku politiku.

U višemjesečnu trakavicu s državnom tiskovnom agencijom STA, kojoj Janšina vlada unatoč sudskoj presudi odbija financirati rad, uključila se i Europska komisija koja je kritizirala Janšinu vladu zbog maćehinskog odnosa prema spomenutoj agenciji.

Nije tajna da je Janši trn u oku i javna televizija, za koju često voli reći da je uređuju njegovi politički protivnici. Ipak, ovakvu izravnu najavu nitko nije očekivao. Je li ona istinita ili tek dio Janšinog specifičnog komuniciranja na Twitteru, doznat ćemo u narednim danima.