REAKCIJA NA TAJANIJA

Jandroković: Žrtve bilo kojeg zločina ne smiju koristiti u političke svrhe

11.02.2019 u 18:28

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković najoštrije osuđuje neprimjerene izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija izrečene na skupu u nedjelju, 10. veljače u Basovizzi pokraj Trsta.

Izjave predsjednika Europskog parlamenta Tajanija predstavljanju sramotno iskrivljavanje povijesnih činjenica koje ne priliče predsjedniku jedne institucije Europske unije, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

'Osim što predstavljaju opasnu revizionističku retoriku o davno riješenim povijesnim pitanjima, izjave predsjednika Europskog parlamenta u suprotnostima su s vrijednostima Europskog parlamenta na čijem je čelu, kao i temeljnim vrijednostima na kojima je nastala i na kojima počiva Europska unija', smatra Jandroković.

Poruči je da je Hrvatska je uvijek oštro osuđivala i osuđuje sve zločine učinjene pod nacističkim, fašističkim i komunističkim režimima i smatra da se žrtve bilo kojeg zločina ne smiju koristiti u političke svrhe.

'U današnjem složenom i nestabilnom vremenu, izjave ovakve vrste ne pridonose osnaživanju europskih vrijednosti, već suprotno tome mogu potaknuti nove napetosti i sukobe', zaključio je Jandroković.

  • +5
Antonio Tajani Izvor: Profimedia / Autor: N.N.