U ŠIBENIKU

Jandroković: Oporba je trenutno vrlo slaba i bez ozbiljnih argumenata

22.02.2019 u 22:40

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u petak u Šibeniku, da je HDZ trenutno daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj i da će europski izbori pokazati HDZ-ovu snagu, ozbiljnost i odgovornost, dok je oporba jalova i bez ozbiljnih argumenata

Jandroković je u sklopu priprema za europarlamentarne izbore nazočio sjednici HDZ-a Šibensko-kninske županije te humanitarnoj večeri u organizaciji HDZ-a, a prikupljena sredstva donirat će Kninskoj bolnici te Udruzi oboljelih od cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Aurora.

"Večeras sam ovdje u okviru redovitog obilaska Hrvatske te priprema za europske izbore, za što smo osnovali i stožer", izjavio je večeras Jandroković. Stranačke kolegice i kolege, dodao je, upoznao je s pripremama u stranci i svim planovima vezano za izbore za Europski parlament.

  • +58
Gordan Jandroković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Rekao je kako očekuju uvjerljivu pobjedu na EU izborima.

"HDZ je trenutno daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj i vjerujem da će europski izbori pokazati i našu snagu, ozbiljnost i odgovornost. Čini mi se da je u ovom trenutku oporba u vrlo slabom stanju, jalova i bez ozbiljnih argumenata kada pokušava napasti Vladu i vladajuću većinu, tako da su europski izbori test na kojem želimo pokazati svoju političku snagu", rekao je glavni tajnik HDZ-a Jandroković. 

Na pitanje je li slaba oporba dobra za vladajuću stranku, odgovorio je kako bi HDZ volio jače protivnike. 

"Voljeli bismo da neki od naših kolega iz oporbe odgovornije nastupaju i da se ta politička bitka ne pretvara u dosjetke i doskočice ili, kao kod nekih, uvrede i klevete na račun drugih. Voljeli bismo takmičenje programima, svjetonazorima i idejama vezanima uz gospodarski rast i zapošljavanje", istaknuo je Jandroković.

Ova kampanja pokazat će tko je ozbiljam, tko može braniti hrvatske nacionalne interese u Europi i tko je kadar voditi ozbiljne politike, procijenio je. 

Na upit kako sustavno riješiti problem konzumacije kanabisa u zdravstvene svrhe bolesnicima, a u kontekstu potpisanog pomilovanja predsjednice Republike za Huanita Luksetića, Jandroković je odgovorio kako je tu riječ o kompleksnoj materiji. 

"Treba biti posebno obziran te voditi računa o konzumaciji u medicinske svrhe. Tu treba imati razumijevanja, ali isto tako treba biti jasan kada se govori o tome treba li legalizirati drogu. Za to se ne zalažem. Tu su dva smjera, a neki sada ovu raspravu o marihuani, kao pomoćnom sredstvu u bolesti, nastoje pretvoriti u raspravu o legalizaciji droge, što ne podržavam", poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković. 

Više od 300 okupljenjih prije svečane humanitarne večere pozdravio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić. 

"Osim politike kojom se bavimo i zbog koje izbivamo iz kuće, želimo kroz ovu humanitarnu večeru pokazati i ljudsko lice HDZ-a. Ovakvo druženje članova HDZ-a prvo je u našoj županiji i vjerujem da će postojati interes i za slična druženja na humanitarnom planu jer nema ništa plemenitije nego pomoći kad su u pitanju humanitarne akcije", rekao je Dujić. 

Među uzvanicima bili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, župan šibensko-kninski Goran Pauk, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.