glavni tajnik HDZ-a čeka odgovore

Jandroković o Brkiću: Optužbe su ozbiljne, morat ćemo razgovarati

16.04.2019 u 12:08

Bionic
Reading

Iako je na funkciji potpredsjednika Sabora, Milijan Brkić danas se nije pojavio na sjednici Predsjedništva Sabora. Nakon što je protiv njega policija jučer podignula kaznenu prijavu Brkić se nije oglasio u javnosti. Komentar je ipak danas dao glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković

'U ovom trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao dati odgovor na pitanje treba li Milijan Brkić odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora. Očekujem da ćemo u idućim danima saznati o čemu se točno radi i nakon toga možemo raspraviti i vidjeti kako dalje', kazao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Upitan kakav je njegov osobni stav, Jandroković je poručio: 'Nemam dovoljno informacija. Budući da sam predsjednik Sabora, moja bi se izjava mogla protumačiti kao pritisak na institucije.'

Na pitanje koriste li se institucije za unutarstranačke sukobe, Jandroković je rezolutno kazao - ne. 'Nema naznaka i dokaza da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke obračune', rekao je Jandroković.

Podsjetimo, Brkić je kazao da je 'sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije'. Upitan kako gleda na takve kritike koje dolaze od Brkića, Jandroković je kazao da će razgovarati s njime.

'Takve optužbe su ozbiljne i morat ćemo razgovarati. Ne znam na temelju čega ih temelji, ali ako ima dokaze, mora ih predstaviti. Ali rano mi je o tome govoriti jer ne znam sve informacije što stoje u kaznenoj prijavi', kazao je Jandroković.

Jandroković je poručio da kao glavni tajnik nije kontaktirao s Brkićem i nije razgovarao s njime. 'Razgovarat ćemo sasvim sigurno kad za to dođe vrijeme', rekao je Jandroković.

Na pitanje novinara osvrnuo se i na jučerašnje snimke sa suđenja Milanu Bandiću, u kojima on uz povike naređuje zapošljavanje svoje rodbine. 'Nisam čuo snimku, ali gradonačelnik ima osebujan način izražavanja, pa vjerujem da je to bilo na tom tragu. Nisam čuo što je bilo, ali postoje natječaji', rekao je Jandroković.