dan pobjede u domovinske zahvalnosti

Jandroković: Duboko poštovanje i zahvalnost na žrtvi branitelja trajna je obveza

04.08.2018 u 13:39

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te poručio kako duboko poštovanje i zahvalnost na žrtvi branitelja treba biti trajna obveza, a Domovinski rat temelj današnje Hrvatske.

"5. kolovoza slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije, ali i cijelog hrvatskog naroda u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja - odlučujućoj bitci koja je nakon pet godina velikosrpske agresije na Hrvatsku donijela našoj domovini i cijelom hrvatskom narodu mir i slobodu. Podizanjem hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi prije 23 godine dovršeno stvaranje slobodne, neovisne, suverene i demokratske Hrvatske, za koju su pali mnogi hrvatski životi", podsjetio je Jandroković.

Prisjećajući se riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pod čijim vodstvom je stvorena hrvatska država i ostvarena pobjeda u Domovinskom ratu: "Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju vremenom", Jandroković je poručio kako "imamo trajnu obavezu odavati duboko poštovanje i biti zahvalni na žrtvi naših branitelja, njihovih obitelji kao i svih hrvatskih ljudi". "I stoga Domovinski rat mora biti temelj današnje Hrvatske", naglasio je.

"Naša obaveza je danas i u budućnosti nastaviti izgrađivati našu domovinu na vrijednostima koje smo pokazali u Domovinskom ratu - vjeri, hrabrosti, požrtvovnosti, samosvijesti, odlučnosti i osobnoj odgovornosti. Upravo te vrijednosti ključne su za daljnje osnaživanje državnih institucija, pravnog poretka, gospodarskog napretka, demografske obnove te međusobnog uvažavanja i društvene solidarnosti", poručio je predsjednik Hrvatskog sabora u čestitki za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

  • +11
Predstavnici državnog vrha položili vijence na Mirogoju povodom Dana pobjede Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX