šef sabora

[FOTO] Jandroković: AP je vjerojatno premijer, ali…

03.02.2023 u 12:16

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je posljednju u nizu afera vladajuće stranke

'To traje već nekoliko dana, nemam ništa posebno za reći, ne mogu biti ni tužitelj ni sudac. Vidjet ćemo u konačnici kako će postupiti insitucije, ne treba na njih vršiti pritisak, što se kontinuirano događa', komentirao je javlja N1, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najnoviju u nizu afera vladajuće stranke u kojoj je otkriveno da je glasnogovornik Vlade Marko Milić, ali i brojni drugi dužnosnici, razmjenjivali poruke sa šefom Hrvatskih šuma u kojima se raspitivao za svog prijatelja koji je zaposlen u tom državnom poduzeću.

Jandroković kaže da je na prvi pogled situacija neugodna, ali da je to 'zamka koju treba izbjeći'.

'Nemojmo suditi na prvu loptu', poručio je i dodao kako on s pozicije predsjednika Sabora neće suditi u ovom slučaju.

Ističe kako se Vlada kontinuirano 'bori s izazovima, a ovo je samo jedan od tih izazova'.

I njegovo ime spominje se, doduše rubno, a kaže kako se šef Hrvatskih šuma njemu žalio na neke situacija. 'Zašto je odabrao mene i je li se samo meni žalio, teško je reći. Tu nema ništa sporno, nije me pitao ništa o upravljanju firmom ni kadrovskim rješenjima nego se požalio na odjeke političkih zbivanja… Nemogućnost dogovora Uprave i NO-a, štrajk, prosvjed Živog zida… To su bile informacije koje ni po čemu nisu sporne, pojavile su se u medijima, nemam što tumačiti', kaže Jandroković.

Gordan Jandroković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Što se tiče AP-a koji se spominje u porukama bivše ministrice Gabrijele Žalac i državne tajnice Josipe Rimac, Jandroković kaže: 'Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje. Vidljivo je da oni koji ga spominju nisu zadovoljni onime što je on činio. Ali ne mogu presuđivati iz djelomično prenesenih informacija.'