DRAMA NA PRISAVLJU

Jančić ušao na HRT, pa ga osiguranje izbacilo

29.04.2010 u 12:33

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se jutros ispred porte HRT-a, gdje je sve do iza podne bivši urednik i koordinator 'Hrvatske uživo' Veljko Jančić pokušavao ući u zgradu

Jančiću je otkako je dobio otkaz, zbog navodnog zamračenja novca preko putnih naloga, ukinuta ulazna kartica. U jednom trenu Jančić je umalo uspio ući s druge strane rampe kada ga je u automobil primio vijećnik Hašim Bahtijari. No osiguranje ga je stiglo na drugoj porti i vratilo natrag izvan ograde HRT-a. Kako se glas o Jančiću pred kapijom pronio zgradom, tako su ga u nju bezuspješno pokušavali uvesti novinari Maja Sever, Aleksandar Stanković, Lela Knežević, baš kao i urednik Velimir Đuretić.

No usprkos zahtjevima da ga se pusti zbog programskih razloga, od tajnice vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Josipa Popovca stigla je poruka da Jančić u zgradu može samo ako ga Popovac pusti.

To se pak nije dogodilo i čovjeku koji je veći dio svog radnog vijeka proveo na Prisavlju vrata su ostala zatvorena. Odlazeći sa sjednice Programskog vijeća Bahtijari se upitao nije li možda zato što je pokušao uvesti Jančića počinio kazneno djelo šverca ljudi.