KERUM KRITIČARIMA:

'Jalni ste jer prvi put imamo brata i sestru u Saboru!'

05.12.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u izbornoj noći potvrdio je da namjerava paralelno obnašati funkciju saborskog zastupnika. 'Što će mi zamjenik?!', njegov je odgovor na novinarsko pitanje, iz kojeg proizlazi da će Hrvatski sabor prvi put u povijesti doista imati brata i sestru kao zastupnike

'Navikao sam na puno posla, tako mi je već 23 godine. Čast mi je da sam ušao u Sabor u situaciji kakva je bila, jer se protiv HDZ-a išlo svim mogućim oružjem', izjavio je Kerum u programu Radio Splita u ponedjeljak ujutro, pa na pitanje osjeća li se kao gubitnik ponovno sasuo drvlje i kamenje na novinare:

'Vi ste jalni i ljubomorni zato što prvi put imamo brata i sestru u Saboru! Kerum nikada nije bio gubitnik, uvijek je bio dobitnik! Vi novinari ne volite sve što je hrvatsko, HDZ to nije shvatio jer nikada ne bi prepustio medije u ruke antihrvata!', vikao je Kerum. Iznerviralo ga je i pitanje o njegovim prijašnjim izjavama da su HDZ i SDP jednaki te da je HDZ opljačkao državu.

'Ja ne koristim takve teške riječi, ja nisam kao vi! Možda sam nekome rekao da je kreten, budala, majmun ili konj, ali nikada ne bih rekao da je netko opljačkao državu', izlagao je Kerum povišenim tonom, pa poklopio slušalicu.

Iako se vještim dogovorom s HDZ-om splitski gradonačelnik uspio ugurati u Sabor, rezultati nedjeljnih izbora ipak pokazuju da je doživio težak poraz u vlastitom gradu: u Splitu je, naime, koalicija HDZ-HGS osvojila tek 23 posto glasova, gotovo dvostruko manje od zbrojenih rezultata na lokalnim izborima 2009. godine. Vrijedi zabilježiti i da je odaziv birača u Splitu bio neusporedivo veći: 46 posto prije dvije i pol godine i čak 63,4 posto ove nedjelje.

Kerumu nije pomogao ni očit populistički potez dan uoči izborne šutnje: oko osam stotina radnika komunalnog poduzeća Promet upravo u petak dobilo je božićnice u iznosu od dvije i pol tisuće kuna, i to u bonovima za trgovačke lance Tommy i - Kerum.

Zadivljujući potez Prometove uprave, pogotovo kada se u ovoj godini očekuje gubitak od najmanje 23 milijuna kuna. Radnici su dobili božićni poklon već 2. prosinca.