MJEŠTANI SE BUNE

Jakovina dodijelio zemljište kontroverznom Zlatku Čeljuski

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je ugovor o osnivanju pedesetogodišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola bio je Zlatko Čeljuska, kojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija

Protiv te koncesije sada su peticijom ustali mještani Bulića, smatrajući da će ograđivanje 60 hektara zemljišta ugroziti egzistenciju tamošnjeg stanovništva koje se bavi stočarstvom, odnosno da neće moći stoku voditi na ispašu i da neće moći izaći iz kuća. Ogorčeni su i zato što im je pristup zatvorio 'kontroverzni poduzetnik' Zlatko Čeljuska i najavljuju da će o svemu obavijestiti Vladu i Državno odvjetništvo 'da se ovo zaustavi'.

U Ministarstvu poljoprivrede za Slobodnu Dalmaciju kažu da ne postoji obveza provjere ljudi s kojima se potpisuju ovakvi ugovori.

'Prije sklapanja Ugovora o osnivanju prava služnosti dodatno je 6. srpnja zatražen novi izvadak iz sudskog registra iz kojeg je razvidno da je uz direktora tvrtke MAI ZADAR d.o.o., Thomasa Geisslera, Zlatko Čeljuska kao prokurist tvrtke jedina osoba ovlaštena za zastupanje. Ističemo da dokumentacija propisana Uredbom ne obuhvaća detaljnu provjeru odgovorne osobe ili osobe za zastupanje u smislu njegove kažnjavanosti, dugovanja prema državi i slično', odgovorili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.