ŠAMARANJE PARTNERA

Jakovčić oštro odgovorio Milanoviću

05.12.2012 u 22:30

Bionic
Reading

Nakon što je sinoć premijer Zoran Milanović u intervjuu Novoj TV prozvao IDS zbog zastoja u realizaciji strateškog projekta Termoelektrane Plomin, istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić odgovorio je na prozivku

'Istina je ta da su 14. rujna u Labinu gospodin Zoran Milanović i Radimir Čačić ponudili izgradnju termoelektrane Plomin 3 na ugljen čelnicima Labinštine i Istarske županije i ja sam im predložio zahtjev za financiranje 63 projekata koji bi bili kompenzacija za termoelektranu na ugljen, ako ih prihvate Općinska vijeća Labinštine i Gradsko vijeće grada Labina.

Prošla su skoro tri mjeseca, a dogovor je bio da do Dana Istarske županije to jest 25. rujna, dakle 11 dana nakon njihova dolaska u Labin, Vlada odluči što želi, jer imamo to iskustvo s TE Plomin 2 kad se Labinštini obećavalo 'sve i sva'', kazao je za tportal.hr župan Jakovčić.

Što se frakcija u IDS-u tiče, ističe predsjednik najjače stranke Istarskog poluotoka, IDS nema nikakvu frakciju, osim što 'potresnik IDS-a' Damir Kajin želi uz podršku SDP-a i gospodina Zorana Milanovića postati istarski župan.

'Moj prijateljski savjet je da se predsjednik SDP-a gospodin Milanović više bavi frakcijama u SDP-u, a da IDS pusti na miru', poručio je koalicijskom partneru Ivan Jakovčić