ZA 14 MIL. KUNA

Jako Andabak kupio Bizovačke toplice

17.06.2014 u 09:57

Bionic
Reading

Bizovačke toplice d.d. u stečaju dobile su novog vlasnika i to iz sedmog pokušaja prodaje ovog zdravstveno-turističkog kompleksa, javlja portal Osijek 031

Novi vlasnik Bizovačkih toplica je poduzetnik Jako Andabak koji ih je kupio kao jedinstvenu tehnološku cjelinu za 14,86 milijuna kuna, što je bila i početna cijena u posljednjem pokušaju prodaje, javlja portal Osijek 031

Da podsjetimo, Andabak je 1. studenog prošle godine preko svoje tvrtke Salve Regina, članice Andabakovog Sunce Koncerna, ušao u zakup Bizovačkih toplica za mjesečni iznos od 25.000 kuna. Andabak je po ulasku u zakup zadržao 40 radnika, dok u sklopu Bizovačkih toplica kao zaseban pravni subjekt djeluje lječilište u kojem je zaposlena 41 osoba.

Da će se nakon šest neuspješnih prodaja ovaj put dogoditi drugačiji ishod bilo je jasno nakon što je osječkom Trgovačkom sudu uplaćena tražena 10-postotna jamčevina od ukupne cijene od 14,8 milijuna kuna, kao garancija da će kupac nakon odluke Stečajnog vijeća o prodaji u roku od 30 dana uplatiti taj cjeli iznos i postati vlasnikom Bizovačkih toplica.

Još od Andabakovog ulaska u Bizovačke toplice govorilo se o njegovoj namjeri da ih konačno i kupi, ali je čekao da im padne cijena. On je to i učinio tek kada je cijena pala ispod 15 milijuna kuna, što je ogromna razlika u odnosu na 73 milijuna kuna koliko se za toplice tražilo na prvoj i drugoj usmenoj javnoj dražbi no tada, kao niti u sljedeća četiri pokušaja, nije se javio nitko.

Andabakova tvrtka Sunčane toplice sa sjedištem u Bizovcu tako je postala vlasnikom kompleksa koji se prostire na 17 hektara, a uključuje hotel, unutarnje i vanjske bazene, nogometno igralište i druge sportske terene te parkirališta. Nadajmo se da će dolazak novog vlasnika označiti konačan prestanak agonije ovog kompleksa i njegov preporod, kao i preporod cijelog bizovačkog kraja.