prognoza

[FOTO] Jak vjetar radi probleme u prometu, pogledajte gdje će tijekom dana biti snijega

20.03.2021 u 07:50

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u unutrašnjosti i susnježicom ili snijegom, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Oborina će biti najčešća u gorju, a duž obale sjevernog Jadrana može biti i snijega nošenog burom. Ujutro u Posavini lokalno magla.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do vrlo jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita.

Snijeg u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 7, a na Jadranu od 10 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Vjetar otežava promet

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), a na dijelu dionice autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

  • +2
Snijeg u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL