korisni savjeti

Neviđene gužve u trajektnim lukama, a iz Jadrolinije putnicima poručuju: Razmišljajte o tome da ste na odmoru

30.07.2022 u 20:09

Bionic
Reading

Koordinatorica splitske Jadrolinije Jelena Ivulić rekla je kako svi tijekom ovog užurbanog turističkog vikenda u Splitu rade sve što mogu kako bi se turistima olakšalo i ubrzalo putovanje

“Preko 80.000 putnika očekujemo kroz našu luku ovog vikenda, te 16.000 vozila. Ovo je zadnji vikend u srpnju, ali i najudarniji. Danas je pritisak bio tijekom jutra, sada je malo lakše”, rekla je Ivulić za Dnevnik N1 televizije i dodala da su danas imali jednu dodatnu liniju za Supetar.

Linije su dupkom popunjene, a u Jadroliniji su, kaže, prezadovoljni.

“Očekujemo još dva naredna vikenda da budu poput ovog sada, a sve je slično kao 2019. godine. Gužve su velike, s partnerima i Lučkom upravom dajemo sve od sebe u našoj maloj luci – svi su mađioničari, s obzirom na to kako sve uspijevaju složiti. Prodajno osoblje je 24 sata na raspolaganju putnicima”, kazala je Jelena Ivulić.

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Nadležne službe prate situacija iz vikenda u vikend, a policija i lučka uprava se trude, istaknula je.

“To ide polako, sporo, treba puno strpljenja i živaca. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama doći do nekog boljeg rješenja”, kazala je Ivulić u nadi da će gužve u budućnosti biti manje.

“Ovu godinu uspoređujemo sa 2019. godinom. Linija za Supetar je premašila brojke iz 2019. za 10 posto, a i druge su tu negdje. Lijepo je krenulo od početka ljeta i vjerujemo da ćemo dosegnuti i premašiti 2019. godinu”, rekla je Ivulić.

Na pitanje što poručuje putnicima koji su zapeli u gužvi, ona kaže:

“Puno strpljenja, živaca, neka razmišljaju o tome da su na odmoru, da ih čekaju naši prekrasni otoci, hrana…”, rekla je Ivulić.

  • +9
Gužve u splitskoj trajektnoj luci Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic