KOSOR PORUČUJE:

‘Jadni bismo bili da Čačić bude glavni vozač Kukuriku vozila’

02.10.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Vojno - redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu okupilo je više od deset tisuća hodočasnika iz Hrvatske i BiH, no kako to inače biva, političari su iskoristili događanje za svoja predizborna prepucavanja

‘Očito da imamo različita mjerila o tome što je jadno, a što nije. Jadni su nažalost oni, evo gospodin Čačić koji želi biti glavni vozač Kukuriku vozila, koje on sretne na cesti, to je poznato, to su jadni ljudi, i radnici kojima ne isplaćuju plaće u svojim poduzećima i sigurno svi koji imaju 5000 kuna plaća, to je izjavio u Mađarskoj na sudu, a nisu se obogatili poput njega. Ali je najvažnija činjenica da bismo svi bili jadni kada bi on zasjeo kao glavni vozač u tom vozilu koje bi Hrvatsku, kako oni govore, vozilo u budućnost, a uz njega suvozač koji bi opravdavao sve ono to bi taj glavni vozač radio’, komentirala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor nazivanje HDZ-a jadnim od strane Radimira Čačića nakon mise u svetištu Majke božje Bistričke.

Na hodočašću 19. Vojno-redarstvenom hodočašću koje je okupilo oko deset tisuća hodočasnika među kojima je bilo tri tisuće pripadnika Hrvatske vojske, policije, povijesnih postrojba te predstavnici Oružanih snaga BiH Kosor je komentirala i izjave Milorada Pupovca da su optužnice protiv Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša došle već ranije ali ih je HDZ sada izvukao zbog predizbornih trikova.

‘Ne znam ja otkud sve te informacije g. Pupovcu, potpredsjednik je iz njegove stranke, sjedi u Vladi RH, pa ako je g. Pupovac ili g. Uzelac imao informacije o tim optužnicama bio bi red da su i mene obavjestili. Ali predizbrono je vrijeme, omalovažavanjem, vrijeđenjem i iznošenjem neistina nastoje zgrabiti nešto od političkih bodova. Danas smo na svetom mjestu, vrijeme da se okrenemo sebi, preispitamo što smo radili, malo više poniznosti često bi u politici dobro došlo mnogima’, rekla je Kosor.

Hodočašću su prisustvovali i ministar obrane Davor Božinović, ministar gospodarstva Đuro Popijač, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, osobni izaslanik predsjednika general pukovnik Drago Lovrić i drugi dužnosnici, a svetu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, koji je u propovijedi istaknuo - ‘Svi mi smo sposobni ispravno prosuđivati ako se radi o drugima, a nedostaje nam smokritike u svim strukturama - političkim, građanskim, crkvenim’ ‘Moramo biti dostojni potomci slavnih predaka koji su spremni biti ne kukavice već heroji istine i poštenja, jer kukavice ne mogu graditi budućnost. Ne dajte se ogorčiti već svoje rane prikažite kao znak ljubavi za svoj narod, vjeru, crkvu’, dodao je.