JADI IVE JOSIPOVIĆA

'Ja nemam novca za onakvu feštu kakvu je imala Kolinda'

13.11.2014 u 13:28

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je danas da je njegov program kandidature za predsjedničke izbore nešto što iznosi svaki dan, a program predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović ocijenio je nekonzistentnim

'Ja sam svoj program više ili manje kroz sve ovo vrijeme već iznio, posebice kroz vrlo detaljne i vrlo konkretne prijedloge kako bi naše društvo trebalo izgledati', kazao je Josipović novinarima prilikom obilaska sajma Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Osvrnuo se i na govor predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović u srijedu na savjetovanju ekonomista u Opatiji, gdje je govorila o svojem programu.

'Osobno ne mislim da je to konzistentan program. Ali to je njezin odabir - jednim dijelom se okomila na mene a drugim je pobrojala neka opća mjesta problema koje imamo', ocijenio je Josipović, napomenuvši kako program vjerojatno treba ipak biti nešto 'tiskano, što stoji fiksirano'.


Napomenuo je kako nema novaca za 'onakvu feštu kakvu je imala Grabar Kitarović'. 'Ali ću na ovaj ili onaj način i dalje uporno i potpuno jasno i precizno komunicirati svoje glavne programske odrednice', poručio je.

Na pitanje kako komentira poruke Haaškog optuženika i predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, predsjednik je ponovio ranije izjave da je to što je on na slobodi 'poraz međunarodnog prava'.

'To je zaista poraz međunarodnog prava i to nije nažalost ni jedini slučaj gdje Haaški sud nakon puno godina suđenja nije donio odluku i to nije donio odluku u predmetu čovjeka kojeg mnogi smatramo jednim od ključnih motivatora i počinitelja zločina u ratu 90-tih', istaknuo je Josipović.

Napomenuo je kako ne može ulaziti u to 'da li postoje humanitarni razlozi', istaknuvši da je 'to na dušu onima koji su donijeli odluku, ali vidimo da je opet u akciji da opet zagovara politiku kakvu je i prije zagovarao'.