porast nasilja

Izraelski vojnici ubili trojicu palestinskih napadača blizu Nablusa

12.03.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Izraelske trupe ubile su trojicu naoružanih palestinskih napadača koji su u nedjelju napali njihov položaj na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je vojska, dodavši da je četvrti napadač uhićen nakon što se predao.

Palestinsko ministarstvo zdravstva potvrdilo je informaciju o smrti trojice palestinskih militanata blizu Nablusa u sjevernom dijelu Zapadne obale, na teritorijima na kojima je posljednjih mjeseci nasilje poraslo.

Militantna skupina koja djeluje pod nazivom 'Lavlja jazbina' sa sjedištem u starom dijelu Nablusa objavila je priopćenje u kojemu stoji da su trojica ubijenih njezini članovi.

Izraelska vojska je rekla da je skupina naoružanih napadača otvorila vatru na vojnu točku blizu raskrižja nedaleko od Nablusa, područja u kojem je ponovno izbilo nasilje između Palestinaca i izraelskih snaga i naoružanih doseljenika.

Vojnici su uzvratili vatrom, ubivši trojicu naoružanih napadača prije nego što se četvrti predao te su potom zaplijenili oružje i streljivo.

Incident je zadnji u nizu sukoba između izraelskih snaga i Palestinaca na Zapadnoj obali otkako je Izrael krenuo s novim vojnim obračunima nakon niza palestinskih napada prošle godine.