krvavi sukob

Izraelska osveta: Pogodili izbjeglički kamp u Rafahu nakon napada Hamasa

27.05.2024 u 06:56

Bionic
Reading

Najmanje 35 ljudi ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na Rafah na jugu Gaze točnije u npadu na izbjeglički kamp, rekli su palestinski liječnici. Sve se dogodilo nekoliko sati nakon što je Hamas ispalio rakete na Tel Aviv prvi put u nekoliko mjeseci.

Snimke s mjesta zračnog napada u Rafahu pokazale su teška razaranja. Izraelska vojska rekla je da su njezine zračne snage napale bazu Hamasa i da je napad izveden 'preciznim streljivom i na temelju preciznih obavještajnih podataka'.

IDF je rekao da je uhitio šefa Hamasovog stožera za Zapadnu obalu i još jednog visokog dužnosnika koji je stajao iza smrtonosnih napada na Izraelce, dodajući da je 'svjestan informacija da je je u napadu ozlijeđeno i nekoliko civila'.

Glasnogovornik Palestinskog društva Crvenog polumjeseca rekao je da će broj poginulih vjerojatno rasti jer se potraga i spašavanje nastavljaju u četvrti Tal al-Sultan u Rafahu, oko 2 km sjeverozapadno od središta grada.

Napomenuli su da je upravo Izrael to područje odredio kao "humanitarno područje" i da ono nije uključeno u područja koja je izraelska vojska naredila evakuirati ranije ovog mjeseca.

Crveni križ je rekao da njegova terenska bolnica u Rafahu prima mnogo izlijeđenih, te da druge bolnice također primaju veliki broj pacijenata.

Visoki dužnosnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafahu kao "masakr" i rekao da su SAD odgovorne za pomoć Izraelu oružjem i novcem.

Napad je uslijedio nekoliko sati nakon što su se sirene za zračnu uzbunu oglasile u Tel Avivu i diljem središnjeg Izraela po prvi put od siječnja. Izraelske obrambene snage (IDF) kazale su da je osam raketa ispaljeno iz područja Rafaha.

sve osim nogometa

Učitavanje...