zračni udar

Izrael napao ciljeve Hezbollaha u Libanonu

07.04.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Izrael je rano u nedjelju pokrenuo zračne napade na dolinu Bekaa u istočnom Libanonu, rekla su Reutersu dva libanonska sigurnosna izvora, nekoliko sati nakon što je Hezbollah objavio da je oborio izraelski dron iznad Libanona.

Izvori su rekli da je cilj izraelskog napada bio kamp za obuku militantne skupine Hezbollah u selu Janta, blizu granice sa Sirijom.

Jedan od napada bio je usmjeren na grad Safri, u blizini istočnog grada Baalbeka, rekli su izvori, dodajući da nema podataka o žrtvama.

Hezbollah razmjenjuje vatru s Izraelom preko južne granice Libanona od lanjskog 8. listopada, dan nakon što je palestinska skupina Hamas pokrenula napad na Izrael koji je doveo do eskalacije regionalnih napetosti.

Grupa koju podržava Iran preuzela je odgovornost za obaranje izraelske bespilotne letjelice ranije u subotu.

"Dron koji pripada izraelskoj vojsci, a koji su oborili islamski borci otpora iznad libanonskog teritorija u subotu, 6. travnja 2024., je tipa Hermes 900", stoji u priopćenju Hezbollaha.

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee je rekao da se dron srušio na teritoriju Libanona nakon što ga je pogodio projektil zemlja-zrak. Incident je pod istragom, dodao je u objavi na društvenoj platformi X.